Voegvulling

Bestrating en voegvulling zijn nauw met elkaar verbonden.

voegvullingfotoEr zijn diverse redenen om voegvulling toe te passen tussen de bestrating.

  • stabiliseerd bestrating
  • infiltratie
  • onkruidwerend
  • overlast van mieren e.d.
  • maatverschil in bestratingsmateriaal (vooral bij natuursteen)

 

Vanwege maatverschillen en het 'werken' van de natuursteen is het leggen van een bestrating zonder voegen sterk af te raden. Dit maakt echter wel dat het stabiel maken en houden van een bestratingsoppervlak een wetenschap op zich is. En dat de voegvulling daarbij een belangrijke rol speelt.

Geobind heeft naar aanleiding van de toenemende eisen die gesteld worden aan bestratingen ten aanzien van belasting, gebruik en reiniging in de afgelopen jaren in eigen beheer een aantal voegvullingsproducten ontwikkeld die zij onder eigen naam en in eigen beheer op de markt brengt.

Wij nemen u graag mee naar de technische aspecten van voegvulling en naar de verschillende producten die voor verschillende toepassingen beschikbaar zijn.

Aan de hand van kennis, ervaring en de diversiteit van voegvulling systemen zijn wij in staat om advies, ontwerp, uitvoering en onderhoud van hoogwaardige bestratingen te verzorgen.

Voor opdrachtgevers die plannen hebben tot aanleg van hoogwaardige bestratingen maken wij een inventarisatie van eisen en wensen die de betreffende opdrachtgever aan de bestrating stelt. Met de verkregen gegevens stellen wij een voorstel op om het betreffende project specifiek aan te pakken.

In het bijzonder wordt gekeken naar eisen en wensen ten aanzien van:
- Te verwachten of toegestane belastingen en intensiteit van verkeer, evenementen e.d.
- Intensiteit en manier van reiniging.
- Esthetiek.
- Budget.

Aan de hand van de verhardingsconstructies die wij hanteren (en die ook door de CROW zijn voorgeschreven in haar Publicatie 231 - Natuursteenbestrating), stellen wij een op de specifieke omstandigheden toegesneden advies op. Ten behoeve van een optimale verhouding tussen voegbreedte en toe te passen voegvulling adviseren wij een voegbreedte toe te passen van 8mm.

De toe te passen voegvulsystemen zijn:

GEOMIX
Geomix is een licht hydraulische voegvulling welke toegepast wordt bij een belasting door voetgangers, personenautoverkeer en langzaam rollend zwaarverkeer, waar niet intensief gereinigd wordt.

GEOPLY
Geoply® is een hoogwaardige polymeergebonden voegvulling welke toegepast wordt bij belasting door voetgangers, personenautoverkeer en langzaam rollend zwaarverkeer, waar wel intensief gereinigd wordt. De voegvulling is aan te brengen bij nieuwe aanleg van verhardingen, echter ook voegen in bestaande verhardingen kunnen alsnog gevoegd worden met Geoply®.

GEOCON
Geocon® is een hoogwaardige cementgebonden voegmortel. Afhankelijk van de gekozen constructieopbouw en verhardingselementen is het mogelijk om belastingen van 50 ton zwaar verkeer te dragen en zeer intensief te reinigen. Door gebruik te maken van speciale toevoegingen, kan de mortel gebruikt worden in speciale situaties, zoals voegsaneringen en snel te belasten constructies (volledige belasting 48 uur na oplevering is mogelijk).

GEORAPID 
Georapid is een polymeergebonden voegvulling met split fijn of grof , leverbaar in verschillende kleuren. Een perfect 'doe-het-zelf' product voor hoveniers en gemeentelijke beheersdiensten, bruikbaar voor zowel natuursteen als gebakken en zelfs betonnen elementenverhardingen. Voldoet uitstekend om de bestrating onkruidvrij te houden en is belastbaar met (licht) verkeer. Kan zowel in nieuw aangelegde bestrating als in bestaande bestrating worden toegepast.

Georapid is in de volgende 6 kleuren leverbaar:GeoRaoid kleuren stenen

GEOPOX (DM10 en DM50)

Geopox DM10 is een 1-component, waterdoorlatende voegmortel, samengesteld uit verschillende zandsoorten en een binding op basis van epoxyhars. Geopox DM10 is geschikt voor voegen van bestrating bij lichte belasting zoals bijvoorbeeld terrassen, voetgangersgebieden, licht verkeer etc. Geopox DM10 is geschikt voor nieuw aan te leggen bestratingen en voor de sanering van bestaande bestratingen en is toe te passen bij natuursteen, betonmaterialen, keramische materialen en gebakken bestratingsmaterialen.

 

Geopox DM50 is een 2-componenten, waterdoorlatende voegmortel, samengesteld uit verschillende zandsoorten en een binding op basis van epoxyhars. Geopox DM50 is geschikt voor voegen van bestrating bij middelzware belasting zoals bijvoorbeeld opritten, toegangswegen, winkelstraten, verkeersgeleiders, terrassen, voetgangersgebieden etc. Geopox DM50 is geschikt voor nieuw aan te leggen bestratingen en voor de sanering van bestaande bestratingen en is toe te passen bij natuursteen, betonmaterialen, keramische materialenen en gebakken bestratingsmaterialen.

 

GeoPox is in de volgende 3 kleuren leverbaar:

 

              Zandkleur                            Steengrijs                            Basalt

Geopox kleuren

 

 

 Wij zijn graag bereid tot het geven van nadere toelichting en het maken van concurrerende prijsaanbiedingen.

 

 

 

 

Contact

Voor direct contact:
073-5213556

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoekadres:
Vinkenveld 2 D
5249 JP Rosmalen 

Klik hier voor:
Uitgebreide contactgegevens